2005-09-05 17:55:51• hírek • Szatmar.ro

PowerShot S80

Magyar menü, 8,0 megapixel, DIGIC II processzor, XGA videó.

Bemutatjuk a 8,0 megapixeles PowerShot S80-at - az S-sorozatú PowerShot fényképezőgépek új zászlóshajóját. A fényképezőgép gazdag felszereltsége 28-100 mm-es f/2.8-5.3 (3,6-szoros) nagylátószögű UA technológiás optikai zoom objektívet, valamint ugyanazt a DIGIC II processzort tartalmazza, amely a Canon professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépeiben is megtalálható. Emellett egy 2,5”-os LCD monitor egészíti ki a gép felszereltségét. A feltűnő, modern váz teszi teljessé a fényképezőgép kompakt megjelenését, a készülék lényegesen kisebb, mint elődje, a PowerShot S70.

Digitális kompakt fényképezőgépben először található meg az EOS-gépeknél már megismert multifunkciós vezérlőtárcsa, a menük és felvételi funkciók gyors beállítására, valamint a megjelenített képek közötti lépkedésre. A fejlett funkciók közé tartozik a valós idejű hisztogram kijelzés, a FlexiZone AF/AE a szabadon mozgatható fókuszponttal valamint manuális élességállítás felülírással, a 21 felvételi mód, a XGA felbontású mozgókép, és az akár 1 GB-os videofelvételek. A jobb kezelhetőséget pedig az újratervezett és új helyre épített módválasztó tárcsa szolgálja.

Minőségi felépítés, minőségi optika
A karcsú S80-at újratervezték, így masszív, kiváló minőségű és ergonomikusabb, kompakt vázat kaphatott - az új váz 8%-kal keskenyebb elődjénél, a fényképezőgép teljesítményének növekedése ellenére. Az S80 28-100 mm-es f/2.8-5.3 (3,6-szoros) optikai zoom objektívje a Canon fejlett UA (Ultra High Refractive Index Aspherical - ultra magas törési mutatójú aszférikus) objektív technológiájával készült, amely igazi nagylátószöget tesz lehetővé, a fényképezőgép méretének növelése nélkül. A fókusztávolság kb. 22,4-200 mm az új opcionális nagylátószögű és tele konverter előtétlencsékkel.

A 8,0 megapixel és a DIGIC II ereje
A 8,0 megapixeles szenzornak köszönhetően a fényképezőgéppel készített képek A3+ méretben is kiváló minőségben nyomtathatók ki, így a fotósoknak is nagyobb szabadságot nyújt a képkivágásokhoz.
A Canon fejlett DIGIC II képfeldolgozó processzora a fényképezőgép sebességének és reakcióidejének emelésére, valamint a képminőség javítására került az S80-ba. Az automatikus élességállítás így most akár 20%-kal gyorsabb, az alacsony megvilágítású helyeken való fényképezés fényereje pedig közel egy fokozattal javult, jobb felvételi lehetőségeket nyújtva még gyenge megvilágítás mellett is. A DIGIC II-nek köszönhetően a sorozatfelvétel készítésének sebessége 1,8 kép/mp-re emelkedett, a 9 pontos AiAF pedig a gyors, pontos élességállítást garantálja még olyan esetekben is, amikor a téma nem a kép közepére esik. A FlexiZone AF/AE segítségével szabadon lehet görgetni a kereten belül, így az élességállító keretet könnyen a kívánt témára lehet mozgatni, ezáltal pedig a fénymérés is pontos lesz.
A nagysebességű USB 2.0 kompatibilitás a számítógépekkel való kapcsolatot gyorsítja, így az adatátvitel is rövidebb ideig tart.

Magas szintű vezérelhetőség, könnyű használat
A fényképezőgép kisebb mérete nem érinti hátrányosan a kezelhetőséget. Az új, nagy méretű, 2,5 inches LCD monitor fényereje 15 lépésben állítható, és egy gombbal is rendelkezik, amely az erős napsütésben való felvételkészítést könnyíti meg. Az LCD monitoron látható valós idejű hisztogram segítségével a fotós már a kép komponálásakor kiértékelheti az expozíciót. A megjeleníthető segédvonalak a képkomponálásban és a vízszint beállításában segítenek.
Az újonnan tervezett felhasználói interfész gyorsabb kezelést tesz lehetővé. A multifunkciós vezérlőtárcsával a menük és felvételi funkciók pillanatok alatt beállíthatók, valamint megjelenítéskor a képek között is lehet vele görgetni. A módválasztó tárcsa új elhelyezése lehetővé teszi, hogy a tárcsát a kép komponálása közben is kényelmesen lehessen használni. A fényképezőgép gyorsbillentyű funkciójával a rengeteg állókép és videó felvételi funkció közül lehet egyet a Nyomtatás/Megosztás gombhoz hozzárendelni.

Módok, saját színek és XGA-felbontású videók
Az S80 összesen 21 felvételi móddal rendelkezik: a teljesen manuális mód és az egyéb kreatív zóna módok mellett, amelyeket a vásárlók elvárnak egy S-sorozatú fényképezőgéptől, 9 új speciális téma mód is megtalálható a fényképezőgépben. Ezek a módok - a hó, portré, víz alatti, digitális makró, és egyéb téma módok - segítenek a fotósnak a különleges körülmények közötti felvétel-készítéskor is. A Felhasználói módban a fotós saját kedvelt felvételi beállításait adhatja meg.
A módválasztó tárcsán található -kel tovább növelhető a fotós kreativitása. Az olyan speciális effektusok, mint a vagy a (amely segítségével a fotós saját ízlésének megfelelően választhatja ki a felvétel színegyensúlyát) a fényképezőgéppel is végrehajthatók, és az állóképek vagy

videofelvételek készítése közben az LCD monitoron ellenőrizhetők. Ezek az effektusok eddig csak speciális szoftverekkel, számítógépen voltak alkalmazhatók.
A kiterjesztett videofelvételi módok között először az S80-ban található meg egy nagyfelbontású (1024 x 768, 15 kép/mp) XGA videó mód, amely a DIGIC II processzor feldolgozási sebességének köszönhetően kerülhetett bele ebbe a modellbe. Az XGA módban készített videofelvételek akár 1GB méretűek is lehetnek, és ideális képminőséget biztosítanak a számítógép monitorán, vagy televízión történő lejátszáskor. A fényképezőgéppel emellett kiváló minőségű QVGA (30/15 kép/mp) vagy VGA (30/15 kép/mp) felvételek készíthetők, hanggal együtt. Emellett kompakt móddal is rendelkezik az S80: ezek a 160 x 120 képpont méretű felvételek ideálisak az e-mailben való továbbításra.

Tartozékok széles skálája
Az S80 teljesítményének növelése érdekében tartozékok széles skálája megvásárolható a fényképezőgéphez, beleértve a TC-DC10 2,0-szeres tele konverter előtétlencsét, vagy a WC-DC10 0,8-szoros nagylátószögű konvertert. A további tartozékok az alábbiak:

  • LA-DC20 konverziós objektív adapter
  • WP-DC1 vízálló tok - lehetővé téve a felvételkészítést akár 40 méterrel a vízfelszín alatt
  • HF-DC1 nagyteljesítményű vaku
  • CB-2LWE új, kompakt akkumulátortöltő
CBC-NB2 kényelmes autós akkumulátortöltő
  • ACK-DC20 AC adapter készlet a hálózati áramról való üzemeltetéshez

A fényképezőgép kompatibilis az MMC/SD memóriakártyákkal, az alapcsomag egy 32 MB-os Canon SD memóriakártyát tartalmaz.

 

Fejlett nyomtatás
A fényképezőgépet a Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és KP-108IP papír-készletével együtt használva a nyomatok mindössze 30 eurocent költséggel nyomtathatók ki. A SELPHY CP sorozatú nyomtatókkal a felhasználók hasznos igazolványképeket és videókból kivágott felvételeket is kinyomtathatnak. A legújabb PictBridge kompatibilis PIXMA nyomtatókhoz csatlakoztatva a felhasználók olyan képjavító funkciókat is használhatnak, mint a zajcsökkentés, az élénk fotó, az arcvilágosító funkció vagy a fotó információ nyomtatás, amellyel a felvételi adatok, így a zársebesség, blende és felvételi mód információk a kép keretére nyomtathatók . A számítógép nélküli nyomtatást többek között a Nyomtatás/Megosztás gomb szolgálja, amely Windows XP és Mac OS X rendszereken feltöltés gombként is szolgál.

Szoftverek
Az S80-hoz egy széleskörűen használható szoftvercsomagot mellékelnek, amely tartalmazza a Canon böngésző- és képrendező szoftverét, a ZoomBrowser EX 5.5-öt (Windows) és az ImageBrowser 5.5-öt (Mac) is, valamint a PhotoRecord 2.2 nyomtatószoftvert, és a PhotoStitch 3.1 panorámakép készítő programot. A csomag emellett az ArcSoft PhotoStudio képszerkesztő programot is tartalmazza.
Támogatott operációs rendszerek: Windows 98 (SE), Me, 2000 (SP4), XP (SP1/2) és Mac OS X v10.2-v10.3. A fényképezőgép támogatja a PTP meghajtó nélküli átvitelt is Windows XP és Mac OS X rendszeren.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: